„Merkel már a telefont sem veszi fel Orbán Viktornak”-Videó

German Chancellor Merkel and Hungary's Prime Minister Orban listen to their national anthems during welcoming ceremony before talks in Berlin

A német kancellár már a telefont sem veszi fel Orbán Viktornak, annyira megromlott a két vezető kapcsolata a migránsválság kezdete óta – állították német diplomaták. A BBC honlapján megjelent terjedelmes választási összefoglaló szerint Orbán Viktor hatalmát az uniós források megvonása veszélyeztetheti.

Orbán Viktor a migránsellenes kampánnyal a korrupcióról akarja elterelni a figyelmet – áll a France 24 választás előtti riportjában. A francia hírtelevízió az Elios-ügyet, illetve a miniszterelnök felcsúti háza mellé épült futballstadiont hozza fel példaként. A riport szerint Orbán Viktor abban bízik, hogy a félelemkeltő kampány elég lesz a választási győzelemhez.

Helyszíni tudósítást közöl a magyar választásról a Politico is. Az amerikai híroldal kiemeli, hogy Orbán Viktor számára váratlanul nehéznek bizonyult a kampány az ellenzéki sajtó által feltárt korrupciós ügyek miatt. A cikk felidézi, hogy a miniszterelnök vejének volt cége ellen az EU csalás elleni hivatala nyomoz. Az Orbán-kormány eközben a magyar demokrácia történetében eddig példátlan módszerekkel próbálja lejáratni ellenfeleit, a civil szervezetek ellen például hírszerző magáncégek dolgoznak – írja a Politico. 

Orbán Viktor a rendszerváltás előtt még a civil társadalom újjáélesztése érdekében kért ösztöndíjat Soros Györgytől, ma pedig már a civil szervezetek ellen harcol – kezdi választási cikkét a The Economist. A tekintélyes brit lap cikke szerint Orbán Viktor kormányzása alatt a magyar egészségügy és oktatás is hanyatlik, a várható élettartam alacsonyabb, mint Albániában, és a nemzetközi felmérések szerint a magyar diákok teljesítménye folyamatosan romlik.

Az ember, aki azt hiszi, megtámadták Európát – ezzel a címmel közölt hosszú cikket Orbán Viktorról és a választásról a BBC. A brit közszolgálati televízió budapesti tudósítója szerint a miniszterelnököt meglepte a hódmezővásárhelyi vereség, ezért koncentrált még erőteljesebben a migrációellenes félelemkeltésre. A cikk szerint Orbán Viktor hatalmát az veszélyeztetheti, ha Brüsszel az európai értékek betartásához köti az EU-s pénzek átutalását, vagy ha a magyar emberek belefáradnak a tekintélyelvű vezetési stílusába. Angela Merkel német kancellár már a telefont sem veszi fel Orbán Viktornak, annyira megromlott a két vezető kapcsolata a migránsválság kezdete óta – állították német diplomaták a BBC-nek.

hirtv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com