Merkel: A migráció az a töréspont, ami eldönti az uniós sorsát

migránsok sorban

A migráció kezelése a legfontosabb kérdés az Európai Unió állam- és kormányfőinek ma kezdődő brüsszeli csúcstalálkozóján. A magyar álláspont változatlan – közölte a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján. Kovács Zoltán elismételte, hogy a bevándorlást meg kell állítani, az unió határait védeni kell, az illegális bevándorlókat vissza kell toloncolni a hazájukba.

A bevándorlásra pedig csak olyan közös európai megoldás képzelhető el, amely a választók akaratát tükrözi – tette hozzá a kormányszóvivő. Az új balkáni útvonalon, Albánián, Montenegrón és Bosznián keresztül egyre több migráns érkezik az Európai Unióba.

Ismét a balkáni útvonalra koncentrálhatnak a bevándorlók. A tiranai bevándorlási központban közel-keleti bevándorlók várakoznak. Egyikük, egy a szíriai Homszból érkezett 18 éves szír fiú azt mondta: Máltán élnek rokonai és úgy tudja ott normális körülmények között élnek, ezért hozzájuk szeretne eljutni. Az ő érkezése is jelzi, hogy Albánián keresztül vezet az új balkáni migrációs útvonal. Legalábbis erre utal, hogy egyre több illegális bevándorló érkezik az országba.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com