Mennyiből vergődik a Felcsút?

felcsut-stadion-d00022AC67415b594ff6d

Utánanéztünk, mennyi pénzből is vergődik a felcsúti futballakadémia csapata a magyar NB1-ben, amelynek a kerete egyébként saját nevelésű játékost évek óta legfeljebb nyomokban tartalmaz.

Megbízott vezetőedző irányítja a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia első csapatát az NB1 hátralévő hat fordulójában. Ha más nem, már ez is mutatja, hogy a jelenleg kilencedik, még bennmaradó helyen álló Puskás Akadémia FC-nél finoman szólva nem úgy fut a szekér, ahogy a miniszterelnök úr által alapított, eredetileg utánpótlás-nevelésre létrejött klubnál kalkuláltak a szezon kezdete előtt.

Mivel a hazai első osztályú bajnokság színvonala továbbra sem üti meg még az európai középmezőny alját sem, kíváncsiságból megnéztük, mennyi pénzből is vergődik a felcsúti futballakadémia első csapata az NB1-ben, amely egyébként saját nevelésű játékost évek óta legfeljebb nyomokban tartalmaz.

A Puskás FC tavalyi költségvetéséről nem találtunk információt, azonban azt lehet tudni, hogy tavalyelőtt, a 2017-2018-as bajnoki évadban a harmadik legnagyobb költségvetésű klub volt a Felcsút a maga két és félmilliárd forintjával a Videoton és a Ferencváros mögött. Hatalmas összegnek tűnhet ez, de csak addig, amíg rá nem tekintünk a felcsútiak szponzorfalára:

Mindemellett azt se felejtsük el, hogy minden magyarországi sportklub közül az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány nyerte el magasan a legtöbb társaságiadó-kedvezményt. Becslések szerint 2011 óta eddig olyan 25 milliárd forint ment a miniszterelnök szülőfalujába. Azért csak becslések szerint, mert az alapítvány évek óta kormányzati segítséggel titkolja, pontosan ki és mennyi közpénzt szórt le Felcsútra.

A legutóbbi fordulóban a Kisvárdától kikapó, ráadásul hazai pályán egy négyest beszedő felcsúti „fiatalok” a rendkívüli pénzbőség ellenére szinte mindig a kiesés ellen harcolnak, még az acélosnak éppen nem mondható magyar NB1-ben is. A hátralévő fordulókban is lesz miért izgulna Orbán Viktor csapatának: a Paks, a Mezőkövesd, a Vidi, valamin a Honvéd, az Újpest és a Ferencváros elleni meccseken kellene kiszenvedni a bennmaradást.

A Honvéd elleni hazai összecsapásuk különösen érdekes lesz, mivel a fővárosi klub drukkerei a mai napig nem bocsátották meg, hogy a felcsútiak nem csupán legendás játékosuk, Puskás Ferenc nevét, hanem az Őrnagynak is becézett Öcsi bácsi hagyatékát is lenyúlták.

A Honvédot egyébként épp a napokban adta el a kormányközeli kerítésépítő vállalkozónak George F. Hemingway, aki a 2016-2017-s idényben alig 1,8 millárd forintból 24 év után bajnokcsapatot csinált Kispesten. Ebben a szezonban a milliárdokkal kitömött Puskás FC a másodosztályban szerepelt amúgy.

Szerző: Nagy András

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com