Meghalt Schubert Éva

schubert éva

Budapest fővárosi hivatala jelentette be közleményben, hogy elhunyt Schubert Éva. A Kossuth-díjas színésznő 86 éves volt. 

“A kiváló magyar színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, a színpadon és filmvásznon nyújtott felejthetetlen alakításáért, a fővárosi színházakban folytatott több évtizedes színészi pályája elismeréséül kapta meg 2008-ban a Budapest díszpolgára elismerést. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti” 

1949-ben hiába végzett kitüntetéses érettségivel, nem tanulhatott tovább, mivel apácáknál tanult, így lett színésznő: 1955-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskola esti tagozatán végzett.

Rövid ideig a József Attila Színház tagja lett, de életrajza szerint mivel szimpatizált az 1956-os forradalom, áthelyezték, így került a Vidám Színpadra, majd 1958-tól a Vígszínházhoz. A társulatnak 1978-ig volt tagja, majd ismét, ezúttal 1988-ig a Vidám Színpad kollégája lett. Utána a Játékszínhez szerződött, 2004-től a soproni Petőfi Színházban is játszott egy rövid ideig. Az évek során rengeteg vendégszereplést vállalt, ezen kívül számos film- és tévészereplés fűződik nevéhez.

( Index)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com