Meghalt Orbán kampányguruja

orbán kampánzguru

Pénteken 72 éves korában meghalt Arthur J. Finkelstein, aki negatív kampányaival számos konzervatív jelölt választási sikeréhez járult hozzá az Egyesült Államokban és világszerte – írja a Washington Post.

Finkelstein a kétezres évek végétől Magyarországon a Fidesz több kampányát is győzelemre segítette. Halálának oka a család tájékoztatása szerint áttétes tüdőrák volt. “Keményen küzdött, de ezt a kampányt nem tudta megnyerni”- írják róla.

Orbán Viktor korábban “nagyon kiváló és elismert″ szakembernek nevezte Finkelsteint, aki elsősorban a negatív, az ellenfelet lejárató kampánytechnikák mestereként volt ismert. Az amerikai kampányszakember betegsége januárban lett nyilvános.

A kampányszakértőnek Habony Árpáddal közös angliai cége volt, de az izraeli miniszterelnöknek, Benjamin Netanjahunak is dolgozott. 

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor elismerően szól a kampánygururól, sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt állította, a Fidesz nem áll szerződésben a tanácsadóval, csak beszélget vele a miniszterelnök, mert kíváncsi a véleményére.

Forrás: Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com