Meghalt Eunice Gayson, az első Bond-lány

bond lány

Kilencven éves korában meghalt Eunice Gayson brit színésznő, az első Bond-lány, a 007-es ügynökről szóló első film, az 1962-es dr. No egyik főszereplője. Azon kívül, hogy ő volt az első Bond-lány, azt a sikert is magáénak tudhatja, hogy ő az egyedüli, a két filmben is játszott, és egy évvel később, az 1963-as Oroszországból szeretettelben is alakíthatta Sylvia Trench szerepét a James Bondot játszó Sean Connery mellett. 

A Dr. No egyik jelenetében Connery Grayson előtt mondja ki a franchise védjegyévé váló szállóigét. Szerepük szerint éppen baccaratot játszanak, amikor Connery megjegyzi:

A jelenetről a színésznő később azt mesélte, hogy Connery újra és újra hibát vétett a három szó kimondásakor. – Akkor már évek óta ismertem, és soha nem láttam még annyira feszültnek, mint akkor. annyit kellett volna mondania, hogy Bond, James Bond, de egyre csak az lett a vége, hogy Sean Bond megy hogy James Connery. Szóval rendezői utasításra elvittem, hogy megigyunk egy-két italt. Utána azonnal kimondta helyesen. Bond. James Bond. Annak ellenére, hogy Grayson lehetett az egyedüli Bond–lány, aki két filmben is szerepelt, a saját hangját egyik filmben sem lehet hallani. Egy ismert német szinkronszínész, Nikki van der Zyl szólal meg az ő hangján. A Twitter-oldalán megjelent hír szerint csütörtökön hunyt el.   168óra, Fotó: Eon Productions


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com