Meg akarták mérgezni Donald Trumpot

donaldtrump_060716getty

Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek, jelentette a Fehér Ház biztonsági szolgálatára hivatkozva több amerikai médium is kedden este. AZ MTI erről szóló beszámolójában azt írja, a Fehér Házba még hétfőn küldték az erős mérget tartalmazó borítékot, amelyet azonban még azelőtt kiszűrtek, hogy bekerült volna az elnöki hivatalba.

A borítékban lévő fehér port egyelőre a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakemberei elemzik, de feltételezéseik szerint kapcsolat lehet a Pentagonba küldött ricines levelek és a Trumpnak címzett boríték között.

Kedden a Pentagon szóvivői bejelentették: hétfőn két, mérget tartalmazó boríték érkezett a védelmi tárcához, az egyik James Mattis védelmi miniszter, a másik pedig John Richardson admirális, a tengerészeti hadműveletek irányítója címére. A levelek a minisztériumhoz érkeztek ugyan, de a postázó nem a főépületben található, ahol a miniszter irodája is van, így senkit nem fertőzhettek meg.

Hétfő óta a tárcához érkező valamennyi levelet elkülönítették, egyenként vizsgálják át őket. A ricint rendkívül erős méregként tartják számon, a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga.

A szervezetbe jutva fulladást, hányást és belső vérzéseket okoz, végső soron halálhoz vezethet.

Kedden a Fox televízió azt jelentette, hogy Ted Cruz texasi republikánus szenátor houstoni irodájába szintén gyanús fehér port tartalmazó levelek érkeztek, két embert kórházba is vittek. A hatóságok azonban nem adtak tájékoztatást a fehér por mibenlétéről.*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com