Matek lesz! Meg föld! Nem könnyű, nem könyűűűű!

orban es szechenyi

Az úgy kezdődött, hogy nyáron vettem vagy három zsák virágföldet (Te! Hogy a futómuskátli mennyi földet zabál!? Ne tudd meg!) Nekem ez jutott! 

A mangalicaszerelő Mészáros meg vett 36 ezer hektárt! Neki meg az! Mint Pécs kétszer, Debrecen java, Budapest háromnegyede. Ez az élet, babocsai néni! De menjünk tovább!

Ha már föld, akkor mi jutott vajon Gróf Széchenyi Istvánnak? 
Ja! Széchenyi! Megvan? A legnagyobb magyar. Még! Mert majd kiszerelik Orbán nyaloncai a történelemből őt is, mint Nagy Imrét! 
Képben vagyunk? Ősi nemesi család. Első címeres nemeslevél 1629. Közbevetőleg, a Mészáros dinasztia 1966-tól ismert, régi gázszerelő-família. Az ezredforduló előtt egy 13-as csillag-villás kulcs volt az összes fellelhető vagyonuk. Akkortájt a földdel való kapcsolatukat is egyetlen cserép muskátli jelentette, az is kiszáradva. De a várfoglaló Orbán család szintén zenész. Már földileg. Meg családfailag is. Zárójel bezárva. 
A Széchenyiek már az 1600-as években is késsel-villával ettek (Haha! Van még a mi törpe-maradonánknak pótolnivalója. Késügyileg! Is!) mikor a Mészáros család – a narancsosok ne dőljenek hátra kényelmesen! Orbánék is! – még a pattintott kőkorszakukat élte, és kardfogú rénszarvasra vadásztak lándzsával (Csókoltatom Semjént)!

Szóval a Széchenyi szorgos ősök – Ne feledd! Grófok voltak, nem kibaszott gázszerelő-imitátorok. – töméntelen földet gründoltak. Volt rá idő, pénz, tehetség. A legnagyobb magyar ebből örökölt is, vagy 20 088 magyar holdat. Magyar hold…mi lófütty az? Mittom’én? Virágföldnél nem használjuk. De majd a gúgli! 20 088 magyar hold, az pontosan 8670 hektár!
Kis kitartás, és lassan vége a mateknak! Míg Gróf Széchenyi Istvánnak 8670 hektár földje volt, 250 éves családi múlttal, kutyabőrrel, anyám tyúkjával, addig a mi nagyszerű mangalicaszerelőnk 9 év alatt ennek a -….öööö…36000 hektár osztva 8670 hektárral…az egyenlő…ööö…4,15 – négyszeresét szerezte meg Orbán Viktor segedelmével! 
Azaz Mészáros tekintetes gáz,- és mangalicaszerelő, Orbán-stróman úr szűk kilenc év alatt négyszer annyi földet sumákolt össze, mint a legnagyobb magyar 250 év alatt, kilométeres kutyabőrrel! 
Na! Ki a király?
Négyszer annyi, csak a földből! Meg vagy 400 cég még pluszban. Bank, bánya, erőmű, megint bank, mezőgazdasági cégek garmadája, az ország szinte minden újságja, tévék, rádiók, újabban a volt csókos-oligarcha Simicska összes cége…kihagytam valamit? Ja! És most jelentkezhet ingyenes orvosi kezelésre az, aki még benyalja, hogy a mangalicaszerelő jelmezben nem a Kedves Vezető pöffeszkedik! 
SZÉCHENYI EGY ÉVES JÖVEDELMÉBŐL A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁT ALAPÍTOTTA MEG. AZT AZ MTA-T, AMIT ÉPPEN MOST VERNEK SZÉT MÉSZÁROS GAZDÁI! NA! KI A KIRÁLY?
Jut eszembe! Neked mennyi földed van?

Utóirat: Kérem szépen! Ha most valaki, elolvasva a fenti kis matekpéldát Orbán mocskos-aljas-bűzlő rendszeréről, azt találná gondolni-mondani-írni, hogy irigy lennék, vagy demagóg, az most szépen pakoljon, és húzzon el a bús…Áááá, mindegy! Kiírom!…a picsába! Köszönöm!

Az utóirat utóirata: Baszod, ha újságot olvasol, fűtesz, nyaralni mész, veszel egy kiló kenyeret, bankba rakod a pénzed (mondjuk akkor jó nagy marha vagy! Még azért is te fizetsz!), ha onnan kiveszed, vagy csak levegőt veszel, azt a mangalicaszerelő-stróman kegyelméből teheted, az ő zsebébe csengetsz. Neki tejelsz, neki dolgozol, tőle kapsz hitelt, ő ad meleget, hideget (Ja! Mert persze klímaszerelő cégei is vannak…de mi nincs?) és ő fogja rajtad behajtani a rabszolgatörvényt is! Alszol még néhányat és a te utcádat, városodat sem Pécsnek, Debrecennek, Budapestnek fogják hívni majd, hanem Alsó-Orbániának!

Varga Zoltán


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com