Másfél milliárd forintos kormánytámogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon

potapi_arpad

Másfél milliárd forintos kormánytámogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a völgységi városban, sajtótájékoztatón.

Potápi Árpád János, aki a város országgyűlési képviselője is, elmondta: az 1 milliárd 567 millió forint célzott támogatásból korszerűsítik a városi sportpályát, valamint felújítják és sportrekreációs célra teszik alkalmassá a Perczel-kúriát a mellette elterülő parkkal együtt.

A fejlesztés igazi nyertesei a gyerekek és a fiatalok lesznek – jegyezte meg, hozzátéve, a kormány mindent megtesz azért, hogy támogassa a családokat, és minél több gyerek szülessen, ehhez “meg kell teremteni azt a bázist, amely lehetővé teszi, hogy minél többen tudjanak sportolni”.

Kitért arra, hogy Bonyhád az első önkormányzatok között vezette be a mindennapos testnevelést a város iskoláiban. Emlékeztetett arra, hogy 2018. áprilisban elkészült az egymilliárd forintért – szintén kormánytámogatással – felújított sportcsarnok.

Azt mondta: a megújuló sportpályát nemcsak a versenysportolók, labdarúgók használhatják majd, hanem mindenki, aki sportolni akar.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta: a kormány az elmúlt években három egyedi kérésre nyújtott támogatást Bonyhádnak, a pálya korszerűsítése mellett sportcsarnok rekonstrukciójához 674 millió, a várost elkerülő út megépítéséhez 750 millió forinttal járult hozzá. Az elmúlt öt évben összesen hatmilliárd forint pályázati forrás érkezett Bonyhádra.    Közölte: a tervek szerint a sportpályán felújítják a center- és edzőpályát, hatsávos rekortán futópályát, 2000 négyzetméteres atlétikai pályát hoznak létre fitneszeszközökkel, streetball-játéktérrel, és kialakítanak egy salakos teniszpályát is.

A 670 négyzetméteres alapterületű Perczel-kúria – Perzel Mór 1848-as honvédtábornok 1780-ban épült szülőháza – edzőtáborok, konferenciák helyszíne lesz, és szállást alakítanak ki falai között a városba érkező vendégeknek.

A polgármester tájékoztatása szerint a fejlesztés 2019. szeptemberben kezdődik és 2020. nyár végén zárul le.

atv.hu/MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com