Marton László nemzetközi szinten űzte a nők zaklatását

5D9A4194-73FF-43AA-A52E-F8DC82143B16

Két éve egy hivatalos belső vizsgálat után a Soulpepper megállapította, hogy Marton szexuális zaklatást követett el, és ezért a közte és a színház között fennálló kapcsolatot azonnal és véglegesen meg kellett szakítani” – írja a 444.hu a kanadai Soulpepper Theatre Company közleményére hivatkozva.

Marton László különösen büszke volt külföldi sikereire, életrajzi könyvében ezekről hosszan beszél. A torontói Soulpeppernél féltucatszor rendezett és az akadémiájukon is tanított.

Azonban a Canadian Press hírügynökség közleményéből kiderül, hogy jóval a Sárosdi Lilla által kirobbantott hazai botrány előtt is, nőket zaklatott. 2015 végén a színház közösségének egyik tagja nyújtott be panaszt, majd nem sokkal később előkerült egy másik sértett is.

Az eset ottani kezelése rámutat arra: mennyire különbözik a hazai és a kanadai hozzáállás a szexuális zaklatáshoz – vélekedik a 444. Először is: a társulat egyik tagja meg merte keresni a színház vezetőjét azzal, hogy a híres külföldi rendező zaklatta. Másrészt a színház azonnal vizsgálatot indított.

Harmadrészt a színházban már eleve érvényben volt egy zaklatás-ellenes szabályzat, illetve egy ilyen esetekre vonatkozó eljárásrend. Ráadásul a történtek után meghívtak még egy külső szakértőt, hogy véleményezze és fejlessze ezeket.

Miután pedig értesültek a magyarországi botrányról, a színház két igazgatója külön összejövetelt tartott a munkatársaknak, ahol újra felhívta a figyelmüket arra, milyen eszközök állnak rendelkezésükre a szexuális zaklatások ellen.
Forrás: Sztárklikk – 444


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com