Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt fogadták az amerikai Külügyminisztériumban

marki zay es kesz zoltan, Fotó- Mindenki Magyarországa Mozgalom

Elmondták a vendéglátóknak, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak

A hétfői Trump-Orbán megbeszélést megelőzte egy másik amerikai-magyar találkozó. A Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagját, Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt fogadták az amerikai kormány külügyi képviselői.

A mozgalom közleménye szerint a megbeszélésen szóba került Magyarország NATO tagsága, a magyar-orosz kapcsolatok. Márki-Zay Péter és Kész Zoltán aggodalmukat fejezték ki az orosz beruházási bank és a növekvő orosz befolyás miatt. Az elmúlt napokban republikánus és demokrata politikusok szintén aggodalmukat fejezték ki Orbán látogatása miatt, és felszólították az elnököt, hogy ítélje el Magyarországot a szabad sajtó és a demokratikus értékek sárba tiprása miatt.

Márki-Zay Péter megerősítette, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak. Elmondta azt is, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában (a letelepedési kötvények révén) több tízezer fizetős migránst befogadott, ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak.

Márki-Zay Péter kifejtette vendéglátóinak, hogy Magyarországnak nyugaton van a helye. Szorosabb EU-partnerségre kell törekedni és jó kapcsolatra az USA-val. A közös katonai szövetség biztonsága miatt fontos, hogy Magyarország a természetes partnereivel törekedjen jó kapcsolatra, és ne Kínával és Oroszországgal.

N

Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com