Már csak Bulgária és Görögország korruptabb állam Magyarországnál az Európai Unióban

hol a le

Egy helyet javítottunk a tagországok között.

A Transparency International berlini központja tavaly 24. alkalommal készítette el a világ országait a közszektor korrupciós kitettsége alapján rangsoroló Korrupció Érzékelési Indexet.

Magyarország 2018-ban 46 pontot szerzett a 0 ponttól (a leginkább korrupt ország) 100 pontig (a korrupcióval legkevésbé fertőzött ország) terjedő skálán, és ezzel a 180 országot vizsgáló felmérés 64. helyén végzett – írja a napi.hu.

A jó hír, hogy az egy évvel ezelőtti felméréshez képest két helyezést javított az ország, ezzel világszinten közepesen korruptnak tekinthető,

európai összehasonlításban azonban csak két országot, Görögországot és Bulgáriát előzte meg.

Ezzel együtt azonban 2012 óta a visegrádi országok közül csak Magyarország korrupciós megítélése romlott, így az egész régió elhúzott mellettünk.

A jelek szerint a piaci szereplők mostanra kibékültek a helyzettel, és beárazták a korrupciót – mondta Ligeti Miklós, a Transparency International magyarországi jogi vezetője a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján.

A TI kutatásának eredménye azért olyan meglepően mellbevágó, mert Állami Számvevőszék elnöke alig egy bő hónapja jutott arra a megállapításra, hogy Magyarországon nincs olyan, hogy rendszerszintű korrupció. 

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com