Már barátkozik a magyar kormány a Heinekennel

heineken sör

Egy évvel azután, hogy Lázár János volt kancelláriaminiszter háborút hirdetett a holland sörgyárral szemben, kedden az új agrárminiszter már egy olyan sajtóeseményen vett részt, ahol arról számolt be, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet komlót termeszt a Heinekennek.

Nagy Istvánt itt már az sem zavarta, hogy a Heineken logójában a tiltott önkényuralmi jelkép, a vörös csillag szerepel.

A magyar kormány azután fenyegette meg a sörgyárat, miután az Igazi Csíki Sör gyártója tavaly január végén pert vesztett a Heineken ellen, amely szintén gyárt egy hasonló nevű sört Romániában.

A Heinekken Hungária Zrt.-vel semmilyen fennálló problémánk nincsen. Kiváló együttműködésünk van a magyar árpa együttműködéssel, most látja a komlóval való együttműködéssel. A magyar Soproni sör, a magyar sörágazat 35 százalékát teszi ki, tehát egy olyan jelentős vállalkozásról beszélünk, amely példaértéket mutat abban, hogy hogyan és miként vállal társadalmi felelősségvállalást. Mindezen programok olyan előremutatóak, amelyek más cégeket is követésre kell, hogy ösztönözzön. És minden ilyen kezdeményezésnek az agrárminisztérium a legnagyobb örömmel áll elébe - nyilatkozta az új agrárminiszter.

hirtv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com