Manfred Weber: Nem a Fidesz képviselőin múlik Európa jövője

orban es manfred weber

Hiába támogatja nyíltan a Fidesz az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, Manfred Webernek az ambícióit az Európai Bizottság elnöki posztjára, a német politikus, a bajorországi Keresztényszociális Unió (CSU) prominens tagja is bírálta maz Orbán-kormány új EU-ellenes kampányát, amelynek a főstereplője Sros György mellett Jean-Claude Juncker.

Manfred Weber a pénteki Süddeutsche Zeitungban megjelent nyilatkozatában a plakátkampány állításait elfogadhatatlannak nevezte. A ZDF német közszolgálati televízió műsorában a Fidesz kizárásáról ugyan nem beszélt, de azt elmondta, hogy „európai alapértékekből Orbán Viktor sem kaphat kedvezményt, sem a néppárton belül, sem azon kívül”. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint a magyar miniszterelnöknek változtatnia kell a jelenleg követett irányon.

Arról is kérdezték Manfred Webert, mit jelentene a választási eredmény szempontjából, ha kizárnák a Fideszt a pártszövetségből.

– A Fidesznek 13 helye van az Európai Parlamentben. Egy olyan parlamentben, amelynek 750 képviselője van. Nem ezeken a szavazatokon fog múlni Európa jövője

– tette hozzá a politikus. Amit állít, nem teljesen igaz, a Fidesznek ugyanis 11, a KDNP-nek pedig egy képviselője van az EP-ben. De ami az arányokat illeti, az is jellemző, hogy amíg Magyarország 2017-ben 0,8, Németország 21,3 százalékkal vette ki a részét az EU gazdasági teljesítményéből.

Manfred Weber eddig egyébként ellenezte, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból. ezt azzal indokolta, hogy Orbán Viktort így lehet a legjobban kordában tartani.

168óra

Fotó:Daily Express


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com