Manfred Weber felszólította Orbánt, hogy szedje le a plakátokat és kérjen bocsánatot

orban es manfred weber
Szorul a hurok: az Európai Néppárt “csúcsjelöltje” most először mondta ki: nem kizárt, hogy a Fidesznek mennie kell a konzervatív pártcsaládból. Weber szerint erre már a májusi választások előtt is sor kerülhet.
Úgy fest, a Jean-Claude Juncker és Soros György elleni kormányzati plakátkampánynak súlyos következményei lesznek a magyar miniszterelnökre nézve – kezdi cikkét a német Spiegel,amely interjút készített Manfred Weberrel, aki a Fideszt is tömörítő Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a májusi EP-választáson. A német politikus immár elképzelhetőnek tartja, hogy a magyar kormánypártot kizárják soraikból.

“Minden forgatókönyv benne van a pakliban, jelenleg ezekről tárgyalunk a párton belül”

- mondta a lapnak Weber.

“Orbán Viktor súlyos károkat okozott a kijelentéseivel és a plakátjaival, úgyhogy azt várom tőle, hogy kérjen bocsánatot és állítsa le a kampányt”

- tette hozzá.
Egyre több országból kérik a tagok a Néppárttól, hogy függessze fel a Fidesz tagságát. Weber szerint a kizárásra akár már az EP-választások előtt sor kerülhet, az erről tárgyaló közgyűlés március 20-án ülhet össze.

Weber a Spiegelnek nyilatkozva arra utalt, a magyar miniszterelnök ma már közelebb állhat a szélsőjobboldali populistákhoz, mint a konzervatív párthoz.

“Orbán politikailag rossz irányba tart. Ha a demokrácia alapvető kérdéseihez való hozzáállást nézzük, ma már átfedésbe került az olasz Salvinivel és a lengyel Jaroslaw Kaczynskivel. Én és az EPP ebből nem kérünk”

- szögezte le.
A kérdés súlyát jól jelzi, hogy a Spiegel cikkében szó esik arról is, mit tervez változtatni az EU-n Weber, ha a májusi választások után az ő pártja kerül nyeregbe, de mindezt csak azután, hogy kifejtette véleményét a “Fidesz-problémáról”.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com