Majdnem halálra etették a világ legkövérebb gyerekét a szülei az indoznéz kisfiút

indonéz kisfiú

Az életét menthették meg a műtéttel. Az indonéz kisfiú mindössze 11 éves és 190 kilós volt.

Életmentő műtétet hajtottak végre egy 11 éves indonéziai kisfiún, akit a világ legsúlyosabb gyerekeként ismert meg a világ – írja a Daily Star. Arya Permana fiatal kora ellenére

több mint 190 kilogrammot nyomott, ezzel pedig hatszor olyan súlyos volt, mint egy átlagos korabeli gyerek.

Arya 5 percnél tovább még sétálni sem tudott, orvosai szerint pedig hamarosan “halálra ette” volna magát, ha nem avatkoznak közbe. A kisfiún egy 5 órás gastric sleeve műtétet hajtottak végre, vagyis eltávolították a gyomrának egy részét. A beavatkozással nem csak a gyomor térfogatát csökkentik, hanem az éhségérzetért felelős hormon (az úgynevezett ghreli) szintjét is, mivel éppen az azt termelő gyomorrészt érinti a beavatkozás. Az orvosok szerint

ő a valaha élt legfiatalabb ember, akin végrehajtották ezt a műtétet.

A műtétre nagyjából egy hónappal ezelőtt került sor, és a fiú azóta 30 kilogrammnál többet fogyott, de az orvosok szerint a következő egy évben további 90-100 kilót fog leadni.

A beavatkozás előtt Arya szinte kizárólag sült csirkét, rizst, tésztát és csokifagyit evett, utóbbit akkor is, amikor az orvosai szigorú diétára fogták.

arya02

“Úgy evett, mintha sohasem telne meg” – mesélte róla az édesapja. “Egy nap négyszer vagy akár hatszor is evett. [...] A legszomorúbb az volt, amikor megpróbált felállni. Már 5 méter után kifulladt. Nagyon aggódtunk érte.”

Édesanyja azt is belátta, hogy nem tévednek nagyot, akik őt hibáztatják.

Az én hibám az egész. Nagyon bánom, hogy nem figyeltem rá, mennyit eszik. Állandóan etettem, de csak azért, mert nagyon szeretem őt.”

Arya nagyjából 5 éves koráig teljesen átlagos testsúllyal rendelkezett. Ekkor azonban természetellenesen megnőtt az étvágya. A kisfiú négy év alatt 127 kilogrammot hízott, ezzel pedig az egész világ előtt ismertté vált. Hírnevére édesanyja érthetetlen módon büszke is volt, amíg egy orvos el nem magyarázta neki, hogy azzal, hogy ennyit eteti, meg fogja ölni a fiát.

Arya a műtét után nyilatkozott a helyi sajtónak. Azt mondta, alig várja, hogy lefogyjon, és végre együtt focizzon, biciklizzen és fürödjön a barátaival.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com