Mai születésnapos: Gene Simmons, a KISS frontembere

kiss

Már többször beavattuk Önöket , hogy a jiddise máme kedvencei a metálzene történetét igen jelentős mértékben alakították a maguk képére. Jó példa erre a magyar- amerikai Gene Simmons (Chaim Weitz), a hatalmas nyelvű, ijesztő külsejű ősrocker, aki ma lett 68 éves.

Haifán születik és él gyerekkora első éveiben, magyar az édesanyja és az édesapja is, Simmons is remekül beszél magyarul. Volt némi spekuláció azzal kapcsolatban, hogy édesanyja családneve, a Klein magyar fordítása ihlette a Kiss nevét (mármint a „kis” szó), de nem, sajnos nem. Viszont ő a soha nem ivós rocker, mert mit szólna az iváshoz és a drogozáshoz a mamája, az ő áldott jiddise máméja:  „hiába játszik egy rockzenekarban 43 éve, soha nem iszik és soha nem is drogozott, még a bulikon is legfeljebb egy tószt erejéig fog poharat. A Los Angeles Timesnak most azt is elárulta, miért, és a válasz korántsem olyasmi, amit egy keményvonalas rockertől várna bárki, aki hisz sztereotípiákban.

Simmons elmondta: édesanyja, Kovács Flóra túlélte a nácik koncentrációs táborát, de sokan nem voltak ilyen szerencsések a családból. “Sosem voltam részeg, és sosem szívtam be. Anyám egyetlen gyereke vagyok. Meggyőződésem, hogy nincs jogom bántani az anyukámat. Az élet már eleget bántotta” – írta az Index.

 Rajong Amerikáért, keményvonalas jobboldali, külpolitikai nézeteiben „héja”, beavatkozáspárti, támogatta az iraki háborút és hálás amerikának, amiért segített legyőzni, hatalmas áldozatok árán, a náci Németországot. 

Egyszerre játékos bohóc és kőkemény rocker, anyámasszony katonája és a rock történelmének önálló fejezete. Alighanem a leghíresebb rockerek egyike a Földön. Isten éltesse!


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com