Magyarországon most már akkora a munkaerőhiány hogy a kis építkezéseken is vendégmunkások dolgoznak

epitkezes

hvg.hu kapta fel a fejét arra a rendőrség honlapján kedd délután megjelent, meglehetősen ártalmatlanul hangzó hírre, amelynek a tanúsága szerint a Budakeszi Rendőrőrs ellenőrzést tartott a Budajenőn és Telkiben zajló építkezéseken.

Idegenrendészeti eljárásról volt szó, amelybe a a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Munkaügyi Felügyelet és a helyi közterület-felügyelet munkatársait is bevonták, és mindent rendben találtak. Négy építkezésen és 16 személyt ellenőriztek, akikről megállapították, hogy jogszerűen tartózkodnak az országban.

Ennek kapcsán a hvg.hu csak arra hívja fel a figyelmet, hogy úgy tűnik, Magyarországon most már akkora a munkaerőhiány, hogy már a kisebb építkezéseken is vendégmunkásokra van szükség. Januárban egyébként – fűzhetjük hozzá – Bodó Sándor foglalkoztatási államtitkárnak magát Orbán Viktort sikerült megcáfolnia az ügyben. Amíg ugyanis a miniszterelnök arról beszélt, nem akarunk tömegesen vendégmunkásokat, az államtitkár közölte, két év alatt brutálisan nőtt a vendégmunkások száma Magyarországon.

Fotó: police.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com