Magyarellenes román frakcióvezetőt választott a Momentum pártcsoportja

Dacian Cioloș, alfahir

Dacian Cioloș volt román miniszerelnök lett a Renew Europe frakcióvezetője – számol be a Mandiner. Az Alfahír kedden megírta, hogy a román politikusnak szélsőjobboldali magyarellenes múltja van, illetve tavaly decemberben „etnikai enklávék” kialakításának szándékával vádolta meg a magyar RMDSZ-t. Cioloș európai karrierjének pikantériája, hogy egy frakcióban ül vele a Momentum két képviselőnője.

Az Emmnauel Macron által Újítsuk Meg Európát (Renew Europe – korábban ALDE-rakció, ami egyesült a francia elnök pártjával) névre keresztelt képviselőcsoport honlapja szerint Dacian Cioloșt választották frakcióvezetővé.

Guy Verhofstadt gratulált utódjának, aki első szavaiban arról beszélt, hogy ugyan számszerileg csak a harmadik legnagyobb frakció az övék, azonban ennél sokkal több, egy új remény Európának.

Kedden az Alfahír is kereste már a momentumos képviselőket, de egyelőre nem lehet tudni, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna hogyan szavazott a magyarellenes román politikus ügyében.

A Mandiner emlékeztet rá, korábban a Népszava megírta, hogy Cseh Katalin lett az EP harmadik legnagyobb frakciójának egyik alelnöke, ezt kevéssel háromnegyed egy előtt megerősített a Renew honlapja. A frissen felkerült cikkükben ott szerepel Cseh Katalin, mint a Renew egyik új alelnöke. A Népszava információja szerint 82 szavazatot kaphatott a Momentum EP-listavezetője.

alfahir.hu

Fotó: Alfahír


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com