Magyar festő műve lóg Emmanuel Macron dolgozószobájában

macron dolgozo szobaja

Makláry Kálmán galériatulajdonos figyelt fel rá, hogy Hantai Simon képe, az Écriture rose (Rózsaszín írás) lóg Emmanuel Marcron íróasztala mögött a francia elnök dolgozószobájában – írja a 444.. Erre abból a fényképből derült fény, amely még október 19-én jelent meg az Élysée-palota Instagram-oldalán, és amelyen a francia elnököt lehet látni, amint éppen a feleségével, Brigitte Macronnal beszélget.

Az 1958-1959-ben készült festmény a párizsi kulturális központban, a Centre Georges Pompidou tulajdona, amelynek a honlapján az áll, hogy külső helyszínen van kiállítva, vagyis vélhetőleg kölcsönadták az Élysée-palotának. 

A kép jelenléte ironikus egy kicsit Emmanuel Macron ugyanis hónapok óta céltáblának használja Orbán Viktor és a kormánya politikáját. Egy februári sajtótájékoztatóján Macron gyakorlatilag kinevette Orbánt a kormányával együtt, amiért Magyarország egyedüliként nem vesz részt az Európa jövőjéről szóló konzultációban, áprilisban pedig egy interjúban jelentette ki, hogy egyetlen értéket sem vall magáénak, amelyet a magyar miniszterelnök képvisel. Két napja, a pénteki pozsonyi látogatásán a CEU ellehetetlenítése miatt szólt be at Orbán-kormánynak

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com