Maguk termesztik az uzsonnához való zöldséget a kaposvári ovisok

E5845687-9E0A-4633-9A62-B81F00BA31E4-267-00000040B22569A4

Elég menő kezdeményezésről adott hírt a Somogy megyei történéseket követő sonline.hu: a kaposvári Arany János utcai oviban a gyerekek az óvónénikkel és óvóbácsikkal közösen termelik meg azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket aztán később közösen uzsonnaként vagy tízóraiként elfogyasztanak.

A gyerekek minden nap paradicsomot, paprikát, néha karalábét is szednek az óvoda kertjében ápolt bioveteményesből, de utasítások mellett ők is öntözik a zöldségeket. Van még a kertben málna, szeder, sőt citromfű is, a pedagógusok pedig folyamatosan instruálják a gyerekeket a tudnivalókról.
A lapnak Székely Gabriella tanintézményvezető elmondta, hogy a kertben minden növény bio, a pedagógusokat pedig beosztották, hogy ki mikor gondozza a gyerekekkel a kertet.
Az óvoda kimondott célja, hogy környezettudatos szemlélet szerint nevelje a gyerekeket, hogy megértesse velük a környezet fenntarthatóságának fontosságát. Az elszáradt növényeket komposztálják, és összegyűjtött esővízzel öntöznek. (SomogyOnline)

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com