Macron pártja abszolút többséget szerzett a második fordulóban

Emannuel Macron

Ma tartották a törvényhozási választások második fordulóját Franciaországban. Emmanuel Macron francia elnök pártja abszolút többséget szerzett.

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában – közölte a Le MondeMacronék már az első fordulóban is jól szerepeltek.

Bár a “jó szereplés” véleményes, hisz kevesebben mentek el szavazni, mint az első fordulóban, pedig akkor sem voltak sokan.

Autour de 56,6 % d’abstention au second tour des législatives 2017, un nouveau record http://lemde.fr/2sHSocv 

Photo published for Autour de 56,6 % d’abstention au second tour des législatives 2017, un nouveau record

Autour de 56,6 % d’abstention au second tour des législatives 2017, un nouveau record

L’abstention pour le scrutin du 18 juin est estimée à environ 6 points de plus que le précédent record établi au premier tour.

lemonde.fr

 

A francia lap a France Télévisions és a Radio France számára készült Ipsos-Sopra Steria közvélemény-kutató felmérését idézve azt írja: Macron pártja és a szintén centrista Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülése 355 mandátumot szerez az 577 fős Nemzetgyűlésben. A Köztársaságiak vezette jobbközép 125 képviselői helyre számíthat.

 

A Szocialista Párt várhatóan 34 képviselőt juttat a törvényhozásba. A Lázadó Franciaország nevű radikális baloldali pártnak 19 képviselője lesz, míg a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 8 helyet szerez a törvényhozásban.

Le Monde


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com