Ma­gá­nyos ma­gyar nőket zsa­rol­nak “ame­ri­kai ka­to­nák”

csaló

Ismét fel­buk­kan­tak a “ro­man­ti­kus csa­lók”! Az ál­do­za­tok fő­ként hi­szé­keny, ma­gá­nyos nők, akik meg­gon­do­lat­la­nul ké­pe­ket kül­döz­get­nek ma­guk­ról – egy tá­voli is­me­ret­len­nek…

Újra virágkorát éli Magyarországon az internetes csalások “amerikai katonás” módszere- a rendőrség csak romantikus csalóknak nevezi őket, de tehetetlen az ügyben: a szálak egészen Afrikáig, Ghánáig nyúlnak. Legutóbb egy magyar családanyát zsaroltak meg intim képeivel, miután nem volt hajlandó majdnem egymilliót fizetni.

Tavaly májusban kapott nagyobb nyilvánosságot az egyik eset: akkor egy ajkai családanya esett áldozatul.

A módszer  mindig ugyanaz: a legnagyobb közösségi portálon jól szituált, középkorú férfiak

az amerikai hadsereg katonáinak adják ki magukat, azt állítják, hogy Afganisztánban vagy Irakban szolgálnak,

és általában magányos, kedvességre vágyó magyar hölgyekre vetik ki a hálójukat.

Leveleiket a Google fordító segítségével magyarosítják, azt állítják, hogy lelki társukat keresik, és mikor már eléggé megszédítették a nőket, fotókat is kérnek, sőt gyakran intim képeket is. Pár hét udvarlás, a fotók és a hölgyekről való fontosabb információk megszerzése után aztán a lényegre térnek: közlik, hogy vagy rengeteg pénzt gyűjtöttek össze, vagy aranyat találtak bevetés közben, és azt szeretnék egy csomagban a magyar hölgy címére feladni, hogy nála legyen biztonságban.

Ehhez azonban mintegy 600-800 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, postázási költség címén.

Ha a nő nem hajlandó fizetni, jön a zsarolás:

hol az intim fotók internetre felkerülésével, hol a szeretteik megölésével fenyegetnek.

Ezúttal úgy tűnik, újra ténykedik a bűnszövetkezet: egy pórul járt családanya az omegahirek.hu-t kereste fel ügyével. Az egyébként házas nő pár hétig levelezett egy Stahulak Peter nevű, magát szintén amerikai katonának kiadó férfival. Mikor eljutottak odáig, hogy a nő nem volt hajlandó fizetni a postázásért, a férfi a neki küldött intim fotókkal kezdte zsarolni. A nő végül mindent bevallott otthon férjének, majd “Andrea” álnéven a nyilvánossághoz fordult, és a férfi által neki küldött fotót is a portál rendelkezésére bocsátotta.

Így derült ki a ripost  számára, hogy a férfit a képek alapján már külföldön is számon tartják, mint romantikus csalót, ő valószínűleg egyike azoknak az afrikai, Ghánából származó férfiaknak, akik magányos nők becsapására szakosodtak.

2012-ben egy nő Ausztráliából jelentkezett, hogy ő sajnos bedőlt, az akkor magát Joe Woodmannak nevező férfinak, és pénzt is küldött neki. Egy floridai nő ennél okosabb volt.

Neki John Miller néven udvarolt a férfi, magát 53 évesnek hazudta, és azt állította, Kabulban állomásozik.

A nő azonban rájött, hogy csaló, és nem küldött neki pénzt, ellenben közzétette a címét, ahová küldenie kellett volna – természetesen egy ghánai postacím lett volna a végső állomás…

Egy másik, csalók összegyűjtésére szakosodott oldalon az is kiderül, hogy a képek eredetijén Jeff Miller amerikai katona látható, aki soha, semmilyen párkereső oldalon nem szerepelt, egyszerűen csak ellopták a képeit – ez utóbbi már az FBI adatbázisából derül ki.

Sajnos Magyarországon sem a két – eddig nyilvánosságot kapott  – hölgy esett csak áldozatul. A ripost  egy tatabányai nyugdíjas hölgyet is talált, aki szintén a magát a Facebookon Stahulak Peternek nevező személlyel levelezett. Mivel azonban a hölgy hetekre pszichiátriára került, lapunknak a fia mesélt az esetről. “Édesanyám is hetekig levelezgetett vele.

Neki azt mondta, hogy a fia Angliában tanul, és hogy majd meglátogatják Magyarországon.

Elmesélte nekünk anyu, még a képét is mutatta. De aztán rájött valahonnan, hogy csaló” – mondja a férfi, aki arról nem tud, hogy édesanyja zsarolás áldozata lett-e vagy sem, egy biztos: az elmúlt időszak annyira megviselte, hogy kórházba került.

A rendőrség azonban – tekintve, hogy a szálak külföldi, legtöbb esetben valamilyen afrikai ország szerveréhez vezetnek – tehetetlen. Az egyetlen jó tanács: érdemes nem visszajelölni a közösségi portálon az ismeretlen, külföldi állampolgárokat.

Hirhatár

Forrás: ripost


One Comment;

  1. Marta Salamon said:

    Engem is sokan bejelöltek de én nem küldtem magamról képeket és már az első alkalommal feltünt hogy az oldaluk hamis még a mai napig is jelölnek be de hála engem nem tudnak becsapni sajnos sok nő nagyon hiszékeny és ők ezt kihasználják Kalifoniában a televízióban hívták fel a nők figyelmét a csalókra itt is megtehetnék. Az én gépem sárgával jelzi a hamis e-mail cimeket.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com