Luxusjachton piheni ki fáradalmait Mészáros Lőrinc családja

mészáros yachtja

Megint használatban van az Artemy névre keresztelt luxusjacht Horvátországban, és nem is akárkik használják: a Magyar Narancsnak sikerült lefotóznia, hogy Mészáros Lőrinc egyik lánya, a nemrég férjhez ment Homlok-Mészáros Ágnes és vendégei szálltak le a hajóról.

Sőt, néhány napra rá a férj, Homlok Zsolt is ott volt a kikötéskor. A lap forrásai arról számoltak be, hogy a jacht az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén.

Az Artemy tavaly vált híressé azzal, hogy a Magyar Narancs a luxusjachton megörökítette az Orbán Viktor jó barátjaként elkönyvelt Mészáros Lőrincet és feleségét is. A hajó papíron egy máltai bejegyzésű cégé, és bár elvileg a cég bérbe adhatja a hajót, de valószínűbbnek látszik egy másik magyarázat arra, miként is veheti igénybe a Mészáros-család. Mégpedig az, hogy a magánhajókat (ilyennek számít a szóban forgó hajó) a máltai rendelkezések szerint csak a tulajdonosok és a vendégeik használhatják.

Tavaly még egy navigációs rendszer adatait használó nyilvános hajókövető oldalon nyomon lehetett követni, azonban idén júliustól a Narancs nem találta a nyomát már a hajónak. A lap azt gyanítja, hogy Mészárosék kikapcsolt műholdas azonosítóval szelhetik a hullámokat, talán azért, hogy rejtőzködjenek – bár ez nem egészen szabályos.

Forrás: Magyar Narancs / 24.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com