Lövöldözés volt a Youtube kaliforniai székházánál

youtube székház

Lövöldöző miatt riasztották a rendőrséget kedden a YouTube fájlmegosztó honlap kaliforniai székházához, és az incidensnek több sebesültje van. A támadó végül öngyilkos lett – jelentették hírügynökségek. A legnagyobb videómegosztó portál székhelye az észak-kaliforniai San Brunóban van.

A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy ne menjen a környékre. A Youtube alkalmazottai közül többen is beszámoltak egy lövöldözőről – tudósított korábban a BBC. A cég egyik dolgozója, Vadim Lavrusik a Twitteren írta meg, hogyan rohantak el mellette a rémült kollégák, akikkel aztán egy irodában elbarikádozták magukat.

Az MTI szerint a helyi tévék képein a Youtube alkalmazottai feltartott kézzel távoztak az épületből, és előzőleg a rendőrség azt közölte Twitteren, hogy valaki lövéseket ad le a székháznál. A Youtube egyik termékmenedzsere arról számolt be, hogy éppen megbeszélést folytattak többen, amikor lövésektől megremegett a padló alattuk.

Hírügynökségek később arról számoltak be, hogy egy támadó volt, egy nő, aki az épületen belül lőtt rá több emberre, majd halálos lövés érte őt, a rendőrség szerint valószínűleg öngyilkosságot követett el. Hét embert sebesített meg, egyikük válságos állapotban van.

mno.hu

Fotó: AFP


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com