Lezsák Sándor szerint katasztrófa fenyegeti hazánkat

lezsak-e1449047546969-1024x578-152277-d000252D6562fe7ce9025

Negyedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált (HM Fest) Kunszálláson, a Somogyi Lovas Szabadidőközpontban június 9. és 11. között. A különböző korok katonai hagyományai mellett a modern hadviselés eszközeivel is testközelbe kerülhettek a rendezvényen a hadi világ iránt érdeklődők.

A fesztivál a különböző történelmi korok hagyományait őrző katonák zászlófelvonásával és díszszemléjével kezdődött, amely során honfoglaló magyaroktól a huszárokon keresztül a mai modern felszereléssel ellátott katonák is felvonultak. A rendezvényen megjelent egyenruhásokat és az érdeklődőket Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a HMFEST védnöke köszöntötte – számol be az eseményről a baon.hu. 

Lezsák Sándor elmondta, hogy kétféle katasztrófa van: természeti katasztrófa és történelmi-politikai katasztrófa, amely utóbbi jelenleg is fenyegeti hazánkat. – Az elmúlt esztendők történései miatt igen nagy szükség van a honvédelmi nevelésre. A Zrínyi 2026 honvédelmi és hadifejlesztési programnak egy olyan része ez a fesztivál, amelynek múltja van, jelene van és jövője is kell, hogy legyen – mondta a fideszes politikus.

Forrás: baon.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com