Letették a 15 milliót az ukrán hajóskapitányért, aki szó nélkül, arcát eltakarva távozott a fogdából

ukran hajokapitany, 168ora

Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig – tették hozzá

A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál – áll a közleményben.

Jurij C. arcát eltakarva jött ki a fogdából, egyetlen kérdésre sem válaszolt, majd beült egy mikrobuszba. Ügyvédje, Tóth M. Gábor az Indexnek azt mondta, védence az események hatása alatt áll, de vitatja bűnösségét. Sajnálja a történteket, de úgy gondolja, nem vétett olyan szakmai szabályt, amellyel összefüggésben megtörtént a hajóbaleset. Az ügyvéd azt sem árulta el, hogy ki fizette ki a 15 millió forintos óvadékot.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

168óra

Fotó: 168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com