Leszedetik Márki-Zay Péterrel a migránsszámlálót

migránsszámláló

Márki-Zay Péter polgármester megválasztása után úgy döntött, egy migránsszámláló táblát helyez el a vásárhelyi városháza előcsarnokában. Azonban a Választási Bizottság szerint ez sérti a választási eljárásról szóló törvényt, így el kell távolítani a számlálót.

Egy magánszemély nyújtott be kifogást a helyi választási bizottsághoz a polgármester és az alpolgármester által, a városháza előterébe kihelyezett migránsszámlálóval kapcsolatban. Természetesen, miután a bizottság alaposan megvizsgálta a beadványt, helyt adott a kifogásnak.

Az indoklásban az szerepel, hogy “azért sérti a választási eljárásról szóló törvényt, mivel állami, vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül plakátot elhelyezni tilos.” Közölték: a bizottság a beadványt megvitatta, majd annak eltávolításáról határozott.

A helyi Fidesz is keményen támadja a polgármestert

 Közleményükben azt írják:

“Felszólítjuk Polgármester Urat, hogy önmaga ünnepeltetése és a kiváló szakemberek eltávolítása helyett kezdje el végre vezetni a várost. Felszólítjuk, hogy az Önkormányzat eredményes működtetése érdekében a szükséges egyeztetéseket végezze el.

Felszólítjuk, hogy a kampánykormányzás helyett, végre a szükséges mértékben foglalkozzon az Önkormányzat és a város irányításával, Hódmezővásárhely feladataival és a hódmezővásárhelyiek ügyeivel, problémáival.”

Forrás: Sztárklikk 
Szerző: Konczik Márton

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com