Lépésről lépésre másznak bele Orbánék a gyerekeink lelkébe

orbán gyerekekkel

Azt mondják, csak hazafias és keresztényi nevelést akarnak, már az óvodában is. De amit ők kereszténységnek neveznek, az csak azt jelenti: gyanakodj a más hitűekre és a vallási értelemben nem hívőkre.

Előbbiek megtámadják a kultúránkat és minket magunkat is, utóbbiak istentelenek. Amit hazafiságnak hívnak, az az örökös ellenségkeresésből és a militáns szellem terjesztéséből áll. Azt hiszik, a nemzet nem más, mint egy nagy hadsereg, hadvezérrel az élen. 

Pedig hazához, nemzethez kötődni jó, már kisgyerekkorban is. Tudni, hogy egy nagyobb közösség része vagy, olyané, amelynek jó dúdolni a dalait, hallgatni történelmi kalandjait, álmélkodni hősein, mondogatni a fantasztikus magyar gyerekverseket.

Az óvodásaink eddig parancsszó nélkül is lelkesen színezték ünnepre a piros-fehér-zöld zászlókat, az anyák napjai műsorban nagy büszkén, húzott szoknyában vagy nagylegényes fehér ingben , “magyar ruhában” ropták nekünk a népitáncot, énekelték a “süss fel nap”-ot meg a “bújj, bújj zöld ág”-at.

De mostantól nem apa, anyu és az óvónéni, hanem kormánybiztos felügyeli a hazafias nevelést. Nem véletlenül a volt hadügyminiszter. Lesz lőtérprogram, “hazafias testnevelés óra”, a Puskás Akadémia megjutalmazza azt az iskolát, ahol a gyerekek videón dokumentálják: hogyan biztatják ordítva az ingyenjegyek viszonzásául a felcsúti focicsapatot. Mert az éljenzéshez nem lehet elég korán hozzászokni.

Szegény kicsik, kis zöld ágacskák, ti nem bújhattok el. Mivé cseperedtek?

Szerző: Lendvai Ildikó


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com