Leléphetünk-e a Facebookról úgy, hogy nem hagyunk nyomot magunk után

facebook törlés

Ahogy továbbálltunk az iWiW-ről a Facebookra, ugyanúgy továbbállhatunk a Facebookról is. Az amerikai vállalat biztonsági főnöke már belebukott abba, hogy a legnagyobb közösségi oldalon az álhírek és a személyes adataink is nyugodtan terjedhetnek. 

Egyre több felhasználó dönt úgy: a biztonsági főnök után ő maga is elhagyja a Facebookot. Azt is megmutatjuk, hogy ha nem törölné magát, akkor milyen beállításokat végezzen el feltétlenül.

Úgy tűnik, minden eddigi ügynél rosszabbul érintheti a Facebookot az a botrány, amely néhány napja robbant ki. Hétvégén derült ki, hogy a Cambridge Analytica elemzőcég 50 millió felhasználó adataihoz juthatott úgy, hogy a helyzet jelenlegi állása szerint egyszerűen csak kihasználták a Facebook által nyitva hagyott kiskaput. Az így megszerzett személyes adatokat pedig “politikai fegyverként” használták az amerikai választási kampányban. Vasárnapra az is kiderült, hogy az adatgyűjtést végző céget vezető szakember később a Facebook kutatója lett, jelenleg is ott dolgozik. Ráadásul miután nyilvánosságra kerültek az ügy részletei, letiltották azt a felhasználót, aki jelentett az 50 millió embert érintő adatgyűjtésről.

The New York Times értesülése szerint a Facebook biztonsági főnöke már korábba bajba került, miután a vállalatnál belátták, hogy az általa vezetett 120 fős csapat lényegében tehetetlennek bizonyult az álhírek megfékezésében. Úgy tűnik, Alex Stamos végül bele is bukott a kudarcba.

Az egyre kellemetlenebb szituációban Mark Zuckerberg – egyesek szerint gyanúsan – hallgat. Több felhasználó azonban hallatja hangját, más közösségi csatornákon egyre láthatóbb méreteket ölt a #DeleteFacebook mozgalom, melynek hatására sokan törlik magukat az oldalról. Ha önnek is elege van, mutatjuk, mit kell tennie.

Hogyan törölhetem magam a Facebookról?

Fontos: mielőtt bármit is törölne, javasoljuk, hogy mentsen le mindent a Facebookról. A folyamatot egyszerűen elvégezheti, itt találja hozzá a rövid használati utasítást. A mentett csomagban tényleg minden benne lesz: saját bejegyzései, fotói, videói, facebookos beszélgetései, ismerősei listára, sőt még az az információ is, hogy az elmúlt évek során mikor milyen hirdetésekre kattintott.

Miután megkapta a Facebooktól e-mailben az adatait – ez több órát is igénybe vehet –, azután kattintson erre a linkre: Facebook-fiók törlése.

Az így előkerülő felületen kattintson A fiókom törlése gombra, és elindul a folyamat. A közösségi oldal közlése szerint a gombnyomástól számítva több napig (akár 90 napig) is eltarthat, mire az összes dolgot törölik (fényképeket, állapotfrissítéseket vagy a mentési rendszerekben tárolt adatokat). A folyamat közben az ön adatait már nem látják mások. Ám ha a törlési folyamat lezárulta előtt bejelentkezik a Facebookra, akkor az oldal úgy veszi, mintha nem is kérte volna a törlést, és visszaáll minden. A folyamat lezárultával azonban már soha többet nem kaphatja vissza fiókját, így ha meggondolja magát, újra kell majd regisztrálni az oldalra.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com