Leállították a CT-vizsgálatokat az ajkai kórházban

ajkai kórház

Elavult az ajkai kórházban egy külső vállalkozás által működtetett CT-készülék, ezért leállították. A betegeknek Veszprémbe kell bejárniuk vizsgálatra.

Leállították az ajkai kórházban található CT-készüléket, az üggyel foglalkozó RTL Klub stábjának a helyszínen kamerán kívül csak annyit árultak el a teljesen lekapcsolt osztályon, hogy csütörtök óta nem működik a készülék, a betegeknek Veszprémbe kell bejárniuk CT-vizsgálatra. 

A stáb megszerzett egy határozatot is, melyet az országos tisztifőorvosi szolgálatot ellátó helyettes államtitkárság adott ki, eszerint – a rendelkezésre szolgáló adatok és a felügyeletet ellátó radiológus főorvos szakvéleménye szerint – a berendezés már nem volt biztonságosan használható, mert elavult. 

A veszprémi kórház igazgatója a stábnak elárulta, a külső vállalkozás által működtetett ajkai CT-készülék már a minimumfeltételeknek sem felelt meg, tíz évnél is idősebb volt, ezért függesztették fel a használatát. 

Mivel az ajkai kórházhoz 30 kisebb település betegei tartoztak, így Veszprémben megnövekedett a beteglétszám, ami a nyári szabadságolások kellős közepén az egészségügyi dolgozókat jobban megterheli. 

Az ajkai kórház arról tájékoztatta az RTL Klubot, hogy folyamatban van az új és korszerű készülék beszerzése. 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com