Lázár: Magyarországon kevesebb a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga

lázár3

Terjedelmes interjút adott a Világgazdaságnak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol sok mindenről szó esett, többek között a külföldre költöző magyarokról is.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy Lázár János szerint nem a magyar kormány miatt hagyják el az országot, mert “nem mi küldjük, hanem kint várják őket”. Úgy véli, jó néhány nyugat-európai ország a kelet-közép-európai tagállamokból származó, alacsony bérért is munkába álló, keresztény, fehér fiatalokat keresi, azokat, akik szeretnek és tudnak is dolgozni. 

Lázár János szerint, akik külföldön dolgoznak, óriási áldozatokat hoznak, mivel kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják. Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik – mondja a miniszter.

“Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga.”

Forrás: Világgazdaság / Sztárklikk

4 Comments

 1. Lótifuti said:

  Szegény bolond! Sokáig ez lesz a neve! De annak is, aki ezt elhiszi. Fiam 5 éve ment Németországba. Tini fiait egyedül neveli. Munkát és 3 szobás bérelt lakást kapott. 600 Eurót fizet érte havonta. A gyerekek jó iskolába járnak, szakmájuk is lesz. Az idén 10 napos görögországi nyaralásra fizetett be nekünk. Természetesen ők is ott lesznek.

 2. János said:

  Ez most komoly???A saját országom kényszerített ki 46 évesen külföldre.
  Minimálbér alatti jövedelem miatt már nem lenne otthonunk sem.
  A rezsi,-étel,- ital és kikapcsolódás kevesebb költséget emészt fel mint odahaza.

 3. Tarantula said:

  “akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják”
  Itthon nem? Nézzen már körül! A középosztály egyszerűen eltűnni látszik.
  Könnyű a fideszesnek, a nagy többség egyetemről kikerülve kezdtek politizálni. Így soha nem kellett dolgozniuk.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com