Lázár: Magyarországon kevesebb a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga

lázár3

Terjedelmes interjút adott a Világgazdaságnak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol sok mindenről szó esett, többek között a külföldre költöző magyarokról is.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy Lázár János szerint nem a magyar kormány miatt hagyják el az országot, mert “nem mi küldjük, hanem kint várják őket”. Úgy véli, jó néhány nyugat-európai ország a kelet-közép-európai tagállamokból származó, alacsony bérért is munkába álló, keresztény, fehér fiatalokat keresi, azokat, akik szeretnek és tudnak is dolgozni. 

Lázár János szerint, akik külföldön dolgoznak, óriási áldozatokat hoznak, mivel kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják. Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik – mondja a miniszter.

“Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga.”

Forrás: Világgazdaság / Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com