Kurz szerint az MSZP korábbi kampánytanácsadója szivárogtatta ki Strache leleplező videóját

sebastian kurz

Az osztrák kancellár, Sebastian Kurz a Kronen Zeigtungnak úgy nyilatkozott, hogy a koalíciós partnerét, az Osztrák Szabadságpárt elnökét, Heinz-Christian Strachét teljesen lejárató ibizai videót Tal Silberstein izraeli kampánytanácsadó készíthette.

Kurz már korábban is említette, hogy a kiszivárogtatás módszerei az izraeli politikai tanácsadóra utalnak. Az osztrák kancellár szerint

az osztrák szociáldemokraták a választási kampányaikban folyamatosan Tal Silbersteint foglalkoztatják, ő pedig világszerte arról ismert, hogy ilyen akciókat szervez a politikai ellenfelek lejáratására. 

Sebastian Kurz arról is beszélt, hogy nem lepné meg, ha róla is készülne hamarosan egy lejárató videó. Ugyanis 2017-ben “Az igazság Sebastian Kurzról” elnevezésű Facebook-csoportban nagyrészt kamu profilokon keresztül azt híresztelték, hogy Kurz a milliárdos Soros György embere. A szociáldemokraták 2017-es vereségében fontos szerepet játszott, amikor kiderült, hogy a lejárató akcióhoz köze lehet az izraeli Tal Silberstein-nek.

Tal Silberstein korábban Magyarországon dolgozott az MSZP-nek. Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején vették igénybe tanácsait. Silberstein 2004-ben azt javasolta a szocialistáknak, hogy a párt induljon közös listán a Fidesszel az EP-választáson.

alfahir.hu

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com