Kubatov 11 éve nem szólalt meg a parlamentben, pedig 1,5 millió a havi fizetése

kubatov

Volt, aki több mint 12 óra hosszat beszélt május óta a parlamentben, és volt, aki egy másodpercet sem. Van egy abszolút rekorder Kubatov Gábor személyében, aki már 11 éve nem szólalt meg.

A statisztikák persze nem sokat mondanak a viták értelméről és a törvények minőségéről, de a számok sem tanulság nélküliek.

hvg.hu összeállítása szerint akik a legtöbbet beszéltek a parlamentben: a kereszténydemokrata Rétvári Bence (209 megszólalás, 12 óra 44 perc) és a fideszes Völner Pál (98, 5 óra 59 perc), a Jobbikos Z.Kárpát Dániel 156 felszólalás, 11 óra 38 perc beszédhossz. a DK-s Arató Gergely (113, 7 óra 29 perc).

Akik egyáltalán nem szólaltak meg:

Selmeczi Gabriella, Lázár János,  Seszták Miklós, Rogán Antal és az utolsó ülést kivéve Szijjártó Péter és további 9 kormánypárti képviselő.

Érdemes kitérni a Fidesz-frakció három sajátos rekorderére – írja a hvg.hu. Kubatov Gábor, a kormánypárt alelnöke és pártigazgatója, a Fradi elnöke 2006 óta képviselő. Első és mindeddig utolsó hozzászólása 2007. április 3-án hangzott el napirend után,

„A demokratikus intézmények védelmében” címmel. Természetesen a Gyurcsány-kormányt bírálta. Bizottságban 2014 óta nem dolgozik. Választókerülete nincs, mert listán jutott be. Mindezért frakcióvezető-helyettesként havi 1 514 700 f orintot kap. 

Forrás: HVG

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com