Közpénzen hajósnak is kiképezték a helyettes államtitkárokat

yacht tisza

Állami pénzből tehetett kishajóvezetői vizsgát az agrártárca több vezető tisztségviselője, noha munkakörükhöz nemigen van szükség motorcsónak-vezetői jogosítványra.

Egy, a Népszavához eljutott dokumentumból kiderült: agrárminisztériumi vezetők – köztük jelenlegi és volt államtitkár-helyettesek – ingyenesen végezhettek el kishajó-vezetői tanfolyamot, sőt, a vizsgadíjukat is a magyar adófizetők állták.

A lap informátora szerint az Agilis-Pákász Bt.-vel kötött vállalkozási szerződés alapján ingyen szerezhette meg a hajóvezetői vizsgát Szinay Attila jogi és igazgatási helyettes államtitkár, Ugron Ákos Gábor volt helyettes államtitkár, jelenleg a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, de a listán ott található a tárca környezetvédelmi és titkársági referense is.

Megkérdezték az agrártárcát, vajon milyen keretből finanszírozták a minisztériumi tisztségviselők kishajó-vezetői kiképzését, s milyen jellegű munkakörük teljesítéséhez volt szükség erre a vizsgára, illetve hogy a felsoroltakon túl hány további állami agráralkalmazott kishajóvezetői képzése történt állami pénzből, s közülük hánynak a munkájához szükséges e vizsga, de nem kaptak választ. 

A lap utánajárt, mennyibe kerül egy kishajóvezetői tanfolyam és vizsga. Találtak olyan kelet-magyarországi céget, amelyik 65 ezer forintért hirdette a kurzust, a vizsgát pedig közel negyvenezer forintra taksálta. Emellé különféle dokumentumokra és orvosi vizsgákra további 30 ezer forintot szednek még be. Ugyanakkor az állami alkalmazottakat képző Agilis-Pákász Bt. ennek több mint duplájáért vállalta a dolgot, fejenként 280 ezer forint volt egy ilyen vizsga.

Forrás: Népszava

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com