Közölték: A Fidesz nem vesz részt a brutális törvénytelenségek miatt összehívott rendkívüli ülésre

ures parlament

Először azt ígérték, hogy ott lesznek.

Az ellenzéki pártok tegnap rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták Kövér Lászlóhoz.

Az indoklásban az ellenzéki pártok azt írták:

a Fidesz súlyosan korlátozta az ellenzék jogait, az Orbán-rezsim kiszolgálói gyalázatosan és törvénytelenül vitték végig a rabszolgatörvény és más törvények megszavazását, majd példa nélküli módon büntették a tiltakozó ellenzéki képviselőket.

Később a rendőrök tétlenül nézték az ellenzéki képviselők elleni fizikai erőszakot.

A rendkívüli ülésnapon mindezeket a törvénytelenségeket kívánták megvitatni a kezdeményezők.

Nos, a Házbizottság pénteken döntött az ülésről, amelyet január 3-ra írtak ki.

Burány Sándor (Párbeszéd) a közös ellenzéki sajtótájékoztatón azt mondta: a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a fideszesek várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen, ezért határozatképes lesz a Ház.

Ehhez képest a Fidesz péntek délután közleményt adott ki, amelyben azt írják: “a kormánypártok nem vesznek részt az ellenzék képmutató színjátékában”.

A közlemény szerint a Fidesz “rendkívüli képmutatónak” tartja, hogy

“miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését, és az ellenzéki politikusok a Soros-aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek.

Ebből is látszik, hogy nem a magyar emberek, hanem csak a balhé és a hatalom érdekli őket. A kormánypártok nem kívánnak részt venni az ellenzék képmutató színjátékában, ezért nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett ülésen”.

Ha a fideszes képviselők nem lesznek jelen, akkor a Parlament határozatképtelen lesz.

nyugatifeny.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com