Közjegyzői okirat bizonyítja, hogy több mint 1300 milliárd forint kezelésére adott valaki megbízást Kósa Lajosnak-Videó

kósa

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum 4,3 milliárd euróról szól, amelyet az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyeztek el. A megbízó 2013-ban hatalmazta fel a fideszes politikust, hogy a pénzből magyar államkötvényeket vásároljon, és azokat elhelyezze a megbízó nevén vezetett befektetési számlán – Kósa így szabadon vehetett fel vagy utalhatott át összegeket.

Az Index felhívta a Tóth Ádám közjegyzői irodát, ahol a dokumentum készült. Az iroda munkatársa azt mondta: nem mondhat semmit, mert titoktartás köti. Közben a Magyar Nemzet Online nemrég közzétette a birtokába került dokumentum közjegyző által, pecséttel hitelesített részét is.

Belekavarodott

Saját magával is ellentmondásba keveredett Kósa Lajos, amikor a HVG a horribilis összegű megbízásról kérdezte. A tárca nélküli miniszter először szélhámosságnak minősítette a történetet, majd azt állította, hogy egy német nőtől kapta a megbízást, aki egy nagyobb összeget örökölt, és be akarta fektetni. Kósa Lajos nem cáfolta, hogy járt a Tóth Ádám közjegyzői irodában, és nem minősítette hamisnak az okiratot.

– Nem véletlen, hogy most kerül elő egy ilyen az ellenzékhez, a választási kampány közepén áll egy ilyen kamu történet mögé. Tudomásul veszem, ebből 12 egy tucat.
– Ott volt a közjegyzői irodában?
– Ha tudnám, hogy milyen papírról van szó, akkor tudnék erről nyilatkozni, de nem tudom.
– Talán az segít, hogy a magyar közjegyzői kamara elnökének irodájában írták ezt alá.
– Én voltam már ott. Mondom, tehát a történet úgy néz ki, hogy sokkal korábban megkeresett ez a hölgy az ügyvédjével, mondván, hogy óriási örökséghez jutott. Majd én mondtam, hogyha valóban jut, akkor tegye ezt magyar állampapírba.

Csontvázak

Szél Bernadett szerint Kósa Lajos ügye egy újabb bomba a választások előtt, ami azt bizonyítja, hogy a csontvázak ott vannak a fideszesek szekrényében. Az LMP miniszterelnök-jelöltje Peron című műsorunkban azt mondta: a kormánypárti politikusnak magyarázatot kell adnia arra, hogy ki bízta meg az összeg kezelésével. Szél Bernadett párhuzamot vont az MSZP-s Simon Gábor esetével, amikor 2014-ben vezetőszáron vitték el, miután kiderült: több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban.

„Az első kérdés, ami itt felmerül, ezt hallgatva, hogy kinek a strómanja Kósa miniszter úr, és hogyan fog elszámolni ezzel a helyzettel. Ugye emlékszünk rá, nem akarom kisebbíteni, mennyi pénz volt Simon Gábor bankszámláján, amiért vezető száron vitték el? Akkor most mi következik? Vagy Kósa Lajos kiáll és elmondja, hogy hogyan került hozzá ez a pénz és milyen módon diszponál felette, vagy pedig akkor egy vezetőszáron elvezetett fideszes minisztert fogunk látni” – fogalmazott Szél Bernadett.

„Jövőre dolgoznak”

Az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénzről van szó – így reagált az MSZP elnökhelyettese a Kósa Lajos által kezelt összegről. Gőgös Zoltán a Hír Televízió Reggeli járat című műsorában azt mondta: ez a pénz gyakorlatilag kétezer gazda négy évnyi terület alapú támogatása.

„Ennyit nem lehet elkölteni szerintem három élet alatt, de hát ugye a fiúk a jövőre dolgoznak. […] Az uraknak lassan realizálni kellene az alkotmányvédelmi pénzekből származó bevételeket. Csak úgy tűnik, hogy ebbe buknak bele. […] Mindenesetre Kósának holnap börtönben kellene lenni, hogyha ez igaz” – húzta alá Gőgös Zoltán.

hirtv.hu

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com