Kóser pecsét Orbánra

orbán és netanjahu
Fideszjugendként emlegeti egy német lap a Fidelitast, miután felmatricázták civilszervezetek épületeit. Egy izraeli lapban pedig szégyenteljesnek nevezik, hogy Benjamin Netanjahu rányomja Orbán Viktorra a kóser pecsétet. Külföldi lapszemle.

Hogy zaklatják Orbánék a civileket Magyarországon – erről közöl cikket a német Spiegel. Aki segít a bajban lévőkön, az maga is bajba kerül, összegzi a lap és felidézik, hogy a „Fideszjugend”, a Fidelitas tagjai vörös matricákat ragasztgattak nekik nem tetsző szervezetek székházaira. Az akciók a lapnak nyilatkozó szakértő szerint a 30-as éveket idézik, amihez hozzájönnek a kormány civilellenes intézkedései, illetve a tudományos élet és a CEU elleni támadásai.

Az izraeli kormánypárt alapítója, Menachem Begin volt miniszterelnök szégyellné, ha látná, hogy a pártjának jelenlegi vezetője, Benjamin Netanjahu hogyan menti fel a magyar kormányt az antiszemitizmus vádja alól. A Haaretz cikke szerint Netanjahu és Orbán barátsága ugyanolyan ellentmondásos, mint a jobboldali lengyel kormánnyal folytatott viszony. Úgy fogalmaznak, a magyar miniszterelnök júliusi háromnapos látogatásán Netanjahu rányomja Orbánra a kóser pecsétet.

Miközben egész Európa a magyar és lengyel demokráciaellenes intézkedésekkel van elfoglalva, a román kormány is épp a független igazságszolgáltatást próbálja ellehetetleníteni. A Welt összefoglalója szerint a román kormány azt tervezi, hogy a nyomozások előkészítésének az idején 1 évben maximalizálná, így például a korrupciós ügyek adatgyűjtéseit is fel kellene gyorsítani. Ez alapján idén 4770 nyomozást nem lehetett volna megindítani.

hirtv.hu

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com