Kósa Lajos anyukája most gabonában terjeszkedik

kósa1

Gabonatermesztő céget alapított Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselőjének 83 éves édesanyja. Az idős asszony tulajdonában álló mátészalkai Bászna Gabona Kft.-t tavaly év végén jegyezték be a nyíregyházi cégbíróságon. A társaság tulajdonosai közt van Kósa Lajosné sertéstenyésztő cége, annak két társtulajdonosa, illetve Kósa Lajos orvos végzettségű testvére. 

Merthogy, ha emlékszünk még erre, Kósa néninek sertéstenyésztő cége is van. Nem egészen egy évvel ezelőtt, 2018 áprilisában derült ez ki, akkor borzolta a kedélyeket a sertéstelepes történet. Most meg itt van a folytatás, a gabonázós.

Istenem, hát mi rossz van abban, ha egy 83 éves asszony alapít egy gabonatermesztő vállalkozást? Még akkor is, ha az illető idős hölgy nem más, mint Kósa Lajos édesanyja. Tegye a szívére a kezét, aki még sosem hallott olyanról, hogy valakinek idős korára sikerült beteljesítenie a gyerekkori álmait? Honnan tudhatjuk mi, földi halandók, akik nem vagyunk Kósa Lajos rokonai, hogy Kósa néni mire vágyott egész életében? Hogy mennyi nélkülözés és lemondás előzte meg, mire odáig jutott, hogy előbb leperkálhatta a mátészalkai sertéstelep vételárának a felét, most meg gründolt hozzá egy gabonatermesztő céget? 

Más helikopterrel megy a felesége barátnőjének a lagzijába, vagy Svédországba utazik vadászni háziasított rénszarvasra.

Kósa néni sertéstelepet vásárol.

Közöd?

A miniszterelnök nem foglalkozik sertéstelep-ügyekkel. Gabonatermesztési ügyekkel meg még annyira sem. És hiába mondjátok, hogy vannak bizonyos körülmények. Például az, hogy Kósa Lajos anyukája nyugdíjazásig védőnként, majd bölcsődevezetőként dolgozott. Tegyük a szívünkre a kezünket: milyen ember az, aki egy nyugalmazott bölcsődevezetőtől sajnál egy fél sertéstelepet, vagy, teszem azt, egy gabonatermesztő céget? Milyen lelke lehet az olyannak, aki azon rúgózik, hogy miből futja minderre Kósa néninek.

Olyat még senki sem hallott, hogy valaki spórol, és beosztással él? Hogy nincsenek költséges hobbijai? Nem utazik Új-Zélandra Rolling Stones koncertre, mint Kósa néni fia, a Lajos?

Nem Kósa Lajos vette meg a mátészalkai sertéstelep felét, hanem a mamája. Pedig nyilván a Lajos is szívesen bevásárolta volna  magát a rokonságukhoz tartozó Szilágyi testvérek birodalmába, de nem tehette, mert a Rolling Stones koncert jegyei és az utazás felemésztette minden tartalékát. Maradt Kósa néni. És ezek után még van képe a sajtónak, valamint az ellenzéki pártoknak azon agyalniuk, hogy miből van ez a pénz? Miért nem azt kérdezik inkább, hogy miből telik Rogán Antalnak és családjának fényűző életvitelre? Helikopteres lagzi-látogatásra, Pasa parki kéglire, balatoni üdülőre, drága nyaralásokra?

Tessék? Hogy megkérdezték, de nem volt rá válasz?

Akkor tessék azt megkérdezni, hogy Szijjártó külügyminiszter miből vette a 167 millió forintos dunakeszi kis kulipintyóját. Túl azon, amit válasz gyanánt a képünkbe löktek a derék urak. Hogy a Szjjártó-szülők egy élet megfeszített munkájának gyümölcseként spórolták össze házikóra a pénzt. Tessék róluk példát venni!

Vagy, hogy Lázár János miből vásárolt a tízéves kisfiának 70 millió forintra taksált lakást? Micsoda? Hogy már ezt is megkérdezték?

És? Jött rá válasz?

Akkor most miért egy 83 éves néni sertéstelepén és gabonás cégén vagyunk kiakadva? Még mindig jobb, ha ő alapít gabonás céget, mintha a Soros tette volna ugyanezt!

Amúgy meg nincs abban semmi titok, hogyan vehette meg Kósa néni a fél sertéstelepet Mátészalkán, és miként alapíthatott gabonatermesztő céget. Arról még senki sem hallott, hogy nemcsak a húszéveseké a világ? Hogy a 83 az új 53? Hé emberek! Nincs itt kérem semmi látnivaló, tessék szépen tovább oszolni!

Szerző: Föld S. Péter

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com