Korlátozzák a kiszállító robotok számát San Franciscóban

robot

A világ techfővárosában egymást érik a robotok elleni támadások: a Financial Times ír arról, hogy több fronton is támadást indítottak a járdán az emberek között egyre többször felbukkanó robotok ellen. 

Egyrészt ott a hivatalos front: a város vezetősége úgy döntött, hogy erősen korlátozni fogják a házhoz szállító robotok működését: az utak szélén haladó szállítórobotok a jövőben csak 5 kilométer/órás sebességgel haladhatnak, és kötelező lesz egy emberi irányítónak is a közelben lenni. Még fontosabb, hogy egyszerre maximum kilenc szállítórobotot lehet majd egyszerre tesztelni a városban, jelentősen lecsökkentve így a különféle startupok által a városra engedett robotok számát. 

Nem ez az első eset amúgy, hogy a Szilícium-völgy saját szülöttjét otthon fogadják a legrosszabbul: San Francisco például korán fellépett már az Airbnb ellen is. 

A robotok ellen azonban nemcsak a hatóságok, hanem magánszemélyek is fellépnek: egy állatmenhely őrzésére beprogramozott őrrobotot például elraboltak, és ismeretlen tettesek barbecue szószt öntöttek a szenzoraira. Tovább tetézte a bajokat, hogy a menhely tulajdonosa a támadást a közeli hajléktalanszálló lakóira próbálta fogni, majd ugyan később ő maga is elbizonytalanodott ezzel kapcsolatban, ekkor már óriási volt a felháborodás. Rengeteg fenyegetést kaptak, és San Francisco városa is jelezte, hogy engedélyek nélkül küldték ki az őrrobotot közutakra, így végül inkább visszaküldték a robotot a gyártónak.

(Financial Times)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com