Korai öröm – Nevetséges kamu a Fidesz felfüggesztése?

Manfred Weber és Orbán Viktor

Mint tudjuk, tegnap az EPP felfüggesztette a Fidesz tagságát. Túlságosan örülnünk azért nem kell, mert a felfüggesztés körülményei igencsak érdekesek. Orbán Viktor olasz barátja azt mondja, nem hiszi el, hogy a felfüggesztés közös megegyezéssel történt, én meg azt mondom, hitkérdésekről nem vitatkozom, ott van az aláírt dokumentum, meg lehet nézni.

És mit ad Isten, tényleg az van benne, hogy a Fidesz az Európai Néppárttal közösen beleegyezik` (`jointly agree`) a saját felfüggesztésebe. De nem ez a történet legkülönösebb része, hanem az, hogy az EPP alapszabálya egyáltalán nem tartalmaz ilyen lehetőséget, a 9. cikkelyében egy szó sincs közös megegyezéssel történő azonnali felfüggesztés lehetőségéről. Éppen ezert, hogy  Laurent Pech politológus professzor „nevetséges kamukent” írja le a felfüggesztést, amely egyben az EPP szabályait megsérti.

 


Állampolgártársaim – és ti, más uniós polgárok – elnézést, hogy elvettem a jókedveteket. Sőt, meg arra is szeretnélek megkérni titeket, hogy gondolkozzatok el, miért annyira fontos az EPP-nek, Orbán Viktor megmentése, hogy ennek érdekében még a saját szabályait is hajlandó megszegni? A válasz egyszerű, a tét valójában nemcsak Orbán Viktor megmentése, hanem Manfred Weberé is, aki egészen eddig támogatta a miniszterelnököt. Ezzel a megoldással mindkét fel eléri, amit akar. Orbán Viktor marad az EPP-ben, Manfred Weber pedig zavartalanul folytathatja a kampányát az EPP csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöki tisztségéért.

Ha hagyjuk.

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com