Kiutasítanak 60 orosz diplomatát Amerikából

putyin és trump

Donald Trump amerikai elnök elrendelte 60 orosz diplomata kiutasítását az Amerikai Egyesült Államokból az angliai mérgezés miatt – írja a BBC.

Mint ismert, múlt hét pénteken több európai uniós állam-és kormányfők szerint „nagyon valószínű”, hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök és lánya angliai megmérgezéséért – írja az atv.hu.

Az uniós vezetők egyhangúlag elfogadott nyilatkozata szerint az “egyetlen észszerű magyarázat”, hogy az orosz vezetés áll az idegméreggel elkövetett, március 4-i támadás mögött.

Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. A férfi korábban az orosz katonai hírszerzés ezredese volt, és tíz éven át dolgozott a brit külső hírszerzésnek. Az Egyesült Királyság álláspontja szerint Szkripalt és lányát idegméreggel próbálták meggyilkolni, amiért Oroszország a felelős.

A moszkvai vezetés ezt visszautasította. Az ügy egyre inkább elmérgesedett, a vádak és viszontvádak nyomán a két ország kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát.

Forrás: atv.hu / Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com