Kitört a botrány a Péterfy Kórházban, 84 orvos felmondta az önként vállalt túlóraszerződését

péterfy kórház

Cikket írt Kunetz Zsombor orvos a 444-en Röntgen címen futó blogjában, és arra hívta fel a figyelmet, hogy bérfeszültség miatt 84 baleseti sebész mondta fel az önként vállalt túlóraszerződését a Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központban.

A 84 orvos – derül ki a cikkből – azután döntött így, hogy kiderült, az aneszteziológusok többet keresnek, mint ők. Ennek az lehet az oka, hogy Magyarországon már évtizedek óta magasabb fizetéssel kompenzálják, hogy az aneszteziológusok csak ritkán vagy egyáltalán nem kapnak hálapénzt, a Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központban azonban sokan a baleseti sebészek közül sem fogadnak el hálapénzt.

Bár a baleseti sebészek levelet írtak a főigazgatóságnak, hogy a bérüket igazítsák az aneszteziológusokéhoz, a csődközelben lévő az egészségügyi intézmény vezetése elutasította a kérést. A baleseti sebészek erre válaszul felmondták az önként vállalt túlmunkát. Ez azt jelenti – írja Kunetz Zsombor –, hogy az ügyeletek tervezését és kiadását is megnehezíti.

Egy orvost heti 48 óra munkavégzésre lehet kötelezni, ezenfelül még 12 órát vállalhat önként. Ez utóbbit mondták most fel a baleseti sebészek.

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com