Kitartással fizethetnek a jövőben a rendőrök a boltban

orbán rendőrökkel

Kitartást kért a rendőröktől Balogh János országos rendőrfőkapitány Kiskunhalason, az új határvadász-laktanya átadásán. Azzal kapcsolatban mondta mindezt, hogy úgy értesült, az állomány az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedik. „Tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. Nem az újságból jövünk erre rá”.

Még jó, hogy nem. Azokból az újságokból, amiket ők olvasnak, ilyen dolgok nem tudhatók meg. A kormány sajtója ugyanis még mindig a migránsokkal riogatja az olvasókat, valamint Soros György rémtetteivel és mesterkedéseivel, és azzal, hogy Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot, migránsokat telepítene a magyar háztartásokba.

Tisztelet a főkapitánynak, hogy felelőtlenül nem ígért semmit. Pedig, ígérhetett volna – életpályamodellt például, az nem kerül semmibe.

Ha szigorúan vesszük, semmi bíztatót nem mondott a rendőröknek a főkapitány, csak kért tőlük, mégpedig nem mást, mint kitartást. Amiből arra kell következtetnünk, ő maga is hiányt szenved kitartásban, s bár mint mondta, „biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a magasabb a rendőrök megbecsültsége”, ez azért így nem hangzott túlságosan meggyőzően.

Amúgy meg a rendőröknek nem a megbecsüléssel van bajuk. Még soha sem hallottunk olyat, hogy valaki a megbecsülés hiánya miatt nem jelentkezett rendőrnek, vagy szerelt le az állományból. Van nekik szép egyenruhájuk, amikor nem gyalogos szolgálatra vannak beosztva, akkor ló, vagy autó is kerül a fenekük alá – megbecsülésben nincs hiány, csak hát megfelelő bérük nincs nekik.

Nem lehet mindent egyszerre. Most egyelőre a megbecsülés van megígérve – belátható időn belül természetesen – addig meg marad a kitartás. Amit a főkapitány kért a rendőröktől, akiknek, ha van egy csöpp eszük, nem adják oda neki. Szükségük van rá nekik is, merthogy ezzel fizetnek majd a boltban, ha folyó hó sokadikán elfogy a pénzük. Ezzel fizetik be a postán a sárga csekkeket, ebből lesz új ruha, cipő a gyereknek, s ha néha egy moziba is el szeretnének jutni, megnézik a fiók mélyén, maradt-e még eldugva valamennyi kitartás, úgyis, mint a rendőrfőkapitány által kinevezett rendőrségi fizetőeszköz.

Mindenesetre azt tanácsolnánk, a rendőröknek, bármilyen szépen is kéri, eszükbe ne jusson odaadni a kitartásukat a rendőrfőkapitánynak. Jó helyen van az náluk, tegyék el még a mostaninál is mostohább időkre.

Szerző: Föld S. Péter

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com