Kim Dzsongun: az indítógomb mindig ott van az asztalomon

kim dzsong és trump

Amerika soha többé nem lesz képes háborút indítani Észak-Korea ellen, amely mostanra nukleáris fegyvereivel képes csapást mérni az Egyesült Államok bármely részére, jelentette ki újévi üzenetében a kommunista ország vezetője – írja a hírTv.

“Az Egyesült Államok egésze nukleáris fegyvereink hatósugarán belülre került, és az indítógomb mindig ott van az asztalomon. Ez a valóság, nem egy fenyegetés” - emelte ki Kim Dzsongun.

Észak-Korea szeptemberben hajtotta végre hatodik nukleáris robbantását – állítása szerint egy hidrogénbombával. Novemberben pedig sikeresen tesztelte minden eddiginél nagyobb hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétáját, fittyet hányva a nemzetközi figyelmeztetésekre és az ENSZ szankcióira. 

Emiatt felerősödtek azokat a félelmek, hogy a Koreai-félszigeten egy új háború törhet ki.

“Idén a nukleáris robbanófejek és műveleti célú ballisztikus rakéták tömeggyártására kell összpontosítanunk” - húzta alá, majd hozzátette, ezeket a fegyvereket csak akkor fogják bevetni, ha veszélybe kerülne az országa biztonsága.

Észak-Korea nukleáris képességeiről kérdezték az újságírók Floridában a zártkörű szilveszteri bálra érkező amerikai elnököt, aki csak annyit mondott: “majd meglátjuk”.

A diktátor szerint feltétlenül csökkenteni kell a katonai feszültséget a Koreai-félszigeten, és javítani kell a kapcsolatokat Dél-Koreával, azt is állította, hogy nyitott a párbeszédre. Kim Dzsongun közölte, készen állnak arra, hogy országa részt vegyen a dél-koreai Phjongcshangban februárban kezdődő téli olimpián. A bejelentést üdvözölte a szöuli elnöki hivatal szóvivője.

Forrás: Hír TV / Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com