Kilenc testőr kísérte Ádert túrázni

ader biciklizik

A Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrsége kis létszámú, de magasan képzett csapat. Ezúttal a legmodernebb harctéri sebesültellátási technikákból tartottak felkészülést, amely során több érdekesség is kiderült.

“Nyáron a köztársasági elnököt és a családját egy Balaton-parti kerékpártúrára kísértük el, gyakorlatilag észrevétlenül, de az elengedhetetlen biztonság mellett. Sikeres feladatellátásunkra akkor kaptunk visszajelzést, amikor egy rövid pihenő alkalmával a vendéglátóhelyen tartózkodó civilek megjegyezték: itt az elnök a feleségével egyetlen testőr nélkül. Abban a pillanatban kilencen voltunk beavatkozási távolságon belül, számukra inkognitóban.”

– nyilatkozta Pomozi Sándor ezredes a Zsaru Magazinnak, majd hozzátette:

“Természetes, hogy minden indokolt eseményen nem csak jelen vagyunk a köztársasági elnök és családja közelében, de az összes szituációra válaszokat, reakciókat is kidolgozunk. Hivatásunk jellegéből adódóan fel kell készülnünk a legváratlanabb, sőt a legvéresebb helyzetekre is, ezért szerveztünk munkatársainknak harctéri sérültellátás-továbbképzést.”

(Az interjút a 24.hu szemlézte.)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com