Két kormánykedvenc cégnél is súlyos jogsértéseket találtak

rogán toni

Súlyos jogsértést állapított meg az egyik kormánykedvenc reklámügynökség két paksi szerződésében is a közbeszerzési hatóság. A Network 360 Kft.-t összességében 10 millió forintra bírságolták. 

A vállalkozás az elvárt referenciákat egyik esetben sem tudta volna alvállalkozók nélkül teljesíteni. A partnerek azonban csak papíron kellettek a cégnek, az alvállalkozók tényleges megbízást nem kaptak, a munkát a Network Kft. maga végezte el. Az egyik szerződés a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos kommunikációról szólt, a másik pedig az ehhez kapcsolódó hirdetések elhelyezéséről. A két szerződés összértéke megközelítette a nettó 250 millió forintot. A Network 360 Kft. a Rogán Antal szomszédjaként emlegetett Csetényi Csabáé.

Szintén súlyos jogsértést állapított meg egy másik kormánykedvenc reklámügynökségnél a közbeszerzési hatóság. A Kuna Tibor tulajdonában álló Trinity International Communications és a Young and Partners rendezvényszervező cég, illetve médiaügynökség a Reformáció 500 éves évfordulójának népszerűsítésére pályáztak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, de a munka jelentős részét végül továbbadták más alvállalkozóknak. Ez szabálysértésnek minősítette a hatóság ezért 1 és 5 millió forint bírságot szabott ki a két cégre.

hirtv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com