Két helyen is avattak vitézeket a hétvégén

8827B7BD-3408-4E32-8306-556219E50F30

A  nagytemplomban a Történelmi Vitézi Rend, a szóládi református templomban pedig a Kárpát-medencei Vitézi Rend avatott vitézeket az elmúlt hétvégén.

A baon.hu beszámolója szerint a kecskeméti nagytemplomban több száz vendég gyűlt össze szombaton, hogy részese legyen a Történelmi Vitézi Rend vitézavatásának. A tudósító szerint az ünnepség fényét emelte, hogy a vitézi elöljárók, a vitézi zászlók és pallós bevonulása után a Történelmi Vitézi Rend tengerész csoportjának tagjai vitték be a magyar korona másolatát a koronaőrök kíséretében.

A nagytemplom nevében dr. Finta József, a kecskeméti főplébánia plébánosa köszöntötte a vitézeket és a hozzátartozóikat. Lovag vitéz Kenyeres Dénes pedig Kecskemét városának múltját és jelenét mutatta be a vendégeknek. Ezt követték az egyházi – katolikus és református – áldások.

A ceremónia második részében adták át a vitézi kitüntetéseket, majd a kétórás esemény végén avatták fel a vitézi várományosokat. Vitéz Hunyadi László székkapitány törzsszékenként – karddal megérintve a bal vállat – avatta fel a vitézi rend új tagjait.

Ugyancsak avatási ünnepséget rendezett a hétvégén a Kárpát-medencei Vitézi Rend. A másik vitézi rendtől eltérően szerényebb külsőségek között zajlott a ceremónia. Helyszínül idén egy somogyi kistelepülés, Szólád református templomát választották.

A kecskeméti eseményről gazdag fényképgalériát kínál a Bács-Kiskun megyei hírportál, így aki csodaruhába öltözött nőket és férfiakat akar nézegetni, ide kattintva megteheti.
Szerző: Márkus


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com