Kerítés nélkül is megy a horvátoknak

horvát belügyminiszter

Semmit sem lehet megoldani kerítésekkel a horvát belügyminiszter szerint, Horvátország kerítések nélkül is megvédi határait, de vállalja a rá eső menekültek befogadását is – olvasható a Deutsche Welle (DW) cikkében.

Vlaho Orepic elmondta, egy kerítéssel nem lehet semmit sem megoldani, ha pedig nem elég, akkor az sem járható, hogy mögé egy újat építenek. 

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy Horvátország betartja a schengeni zóna külső védelmét mind a szárazföldön, mind pedig a tengeren, a balkáni menekültútvonal hivatalosan le van zárva. “Ami most ott (a schengeni zóna külső határain kívül) folyik, az embercsempészet.)

Hozzátette, az ország kész befogadni a rá eső 1563 menekültet, csak az a probléma, hogy a menekültek nem akarnak Horvátországba jönni. A belügyminiszter szerint csak tranzitországként tekintenek rájuk, Horvátországból tovább akarnak menni. 

Vlaho Orepic arról is beszélt – a DW arról kérdezte, tényleg olyan rosszak-e a menekültek szálláskörülményei, mint ahogy a szóbeszéd tartja –, hogy a menekültek a Zágráb melletti szálláson jobb körülmények közt élnek, mint egynémely horvát lakos. 

Arra az értesülésre, miszerint több menekültet kifosztottak és megvertek a horvát határon szolgálók, majd visszairányították őket Szerbiába, a belügyminiszter úgy válaszolt: minden ilyen értesülést ki fognak vizsgálni, és ki fogják rúgni azokat, akik visszaéltek a hatalmukkal. De hozzátette, szerinte az embercsempészek vezetik meg a menekültekkel foglalkozó civil szervezeteket a hamis vallomásokkal, hogy a közvéleményt a horvát rendőrök ellen hangolják.


One Comment;

  1. Dedicated servers said:

    Ez borzaszto, de azert arra gondoltam, hogy sok hasonlo bunteny tortenik, miert van az, hogy epp ezt az afgant mondjak be. Nyilvan celjuk van ezzel. Brandt Ildiko szoba hozta, gyakran hallani, hogy a menekultek papir nelkul jonnek, es nem engedik, hogy ujjlenyomatot vegyenek roluk, igy nem is lehet azonositani oket.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com