Képzeljük el a Fideszt Orbán nélkül

orban integet

Vannak olyan vélemények, hogy egy Orbán Viktor nélküli, megváltozott Fidesszel tulajdonképpen lehetne együttműködni. Nem nehéz egyetérteni ezzel a gondolattal, mert mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy megmutassa: megjavult, és már nem az a rosszfiú, vagy rosszlány, aki egykor volt.

Most már csak azt kellene tisztázni, hogy mit kell érteni egy megváltozott Fideszen. Alapvetés, hogy ebben a megváltozott Fideszben Orbán Viktornak nem lehet helye. De nemcsak neki: Kövér Lászlónak sem lenne helye benne, mint ahogy Rogán Antalnak, Lázár Jánosnak, Németh Szilárdnak, Gulyás Gergelynek sem. A listán lévő nevek hosszan sorolhatók.

Nem lehet ennek a megváltozott Fidesznek a tagja olyan ember, aki üzletelt Orbánnal, együtt köpködte vele a szotyolát a felcsúti stadion VIP-páholyában, tapsolt neki, vagy akár csak egyszer is távolról integetett felé.

Nem lehet e megváltozott Fidesznek tagja az a személy, aki lopott, vagy lopni készült, és csak azért nem lopott, mert még időben észrevették, és rácsaptak a kezére.

Nem kérdés, hogy e megváltozott Fideszt kizárólag azok nélkül lehet elképzelni, akik az elmúlt években az elesettek, a menekültek és más kitaszítottak ellen uszítottak, vagy, akik feleségüket, férjüket, fiukat, lányukat, valamint minden rendű és rangú rokonaikat, csókosaikat, barátaikat, üzletfeleiket zsíros beosztásba helyezték.

Természetesen e megváltozott Fidesznek nem lehetnének tagjai azok sem, akik segédkeztek a jogállam módszeres és szisztematikus lebontásában, akár úgy is, hogy csendben tűrték, amint Orbán és társai ezt a gazságot elkövették a sokat hivatkozott magyar emberek ellen.

Nem lehetnének a megváltozott Fidesz tagjai azok sem, akik részesei voltak a múlt megmásításának, tönkretették az oktatást, hagyták lepusztulni az egészségügyet, eltűrték és bátorították a korrupciót, valamint részt vállaltak abban, hogy magyarnak lenni a világban ma már nem dicsőség, hanem szégyellni való dolog, vagyis, hozzájárultak ahhoz, hogy lesajnált páriái lettünk a világnak.

Ha mindez megvan, és kiszűrtük azokat, akik nem méltók arra, hogy tagjai legyenek egy megváltozott Fidesznek, már csak egyetlen megoldásra váró feladat marad: meg kell változtatni a Fidesz nevét, és elfelejteni örökre.

Szerző: Föld S. Péter

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com